WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 24  (18-06-2017 t/m 24-06-2017)

De verbinding tussen blok 5B komende uit spiraal 1 van Ober Läegerli naar blok 1 het schaduwstation van Ober Läegerli West is deze week met succes voltooid. Deze verbinding van ruim 8 meter is een bypass op de bestaande verbinding tussen de beide gedeeltes. Zelfs de eerste test is probleemloos verlopen.

Begonnen is nu aan de tweede bypass. Deze tweede nieuwe verbinding loopt straks tussen blok 7 van Ober Läegerli West terug naar spriaal 2 van Ober Läegerli en sluit daar aan op blok 8B van deze lijn.


De voortgang van de bouw van tracé 2 dat ruim 10 cm boven tracé 1 komt te liggen

© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 25  (25-06-2017 t/m 01-07-2017)

De bouw van de beide bypasses verloopt veel sneller dan gedacht. Trace 2 is inmiddels ook al voltooid en er is bovendien al begonnen met aansluitingen aan de kant van Ober Läegerli West.

Deze aansluiting loopt van het station van Ober Läegerli West terug naar Ober Läegerli. Daarvoor is een derde loop aangelegd. De verwachting is dat dit komende week gereed komt.

Verder is de besturing voor de beide bypasses ook al gereed en getest. Zodat de verwachting op dit moment is dat midden Juli de baan inclusief de beide bypasses weer volop in werking zal zijn.

Links de aansluiting in aanbouw vanaf het station Ober Läegerli West, rechts de besturingseenheid die voor het complete nieuwe gedeelte gebruikt gaat worden.
Activiteiten week 26  (02-07-2017 t/m 08-07-2017)

Uiteraard is er deze week gewerkt aan de veranderingen aan de tafel Ober Läegerli. Echter we willen u het volgende niet onthouden. Een bezoeker vroeg deze week of Flodur het hinnikende paard al gevonden was. Zoals u misschien weet is het augustus 2013 verdwenen tijdens de opstelling van het circus Krone. De bedoeling was om het circus destijds een plaats te geven op de tafel Ober Läegerli. Maar het circus Krone komt nu op de tafel die in aanbouw is. Daar is een speciale plaats gereserveerd om het circus in volle omvang te tonen.

Maar nu terug naar de vraag van de bezoeker. Het hinnikende paard met hoogmoedswaanzin is nog niet terug. Wel hebben we intussen navraag gedaan.

Het blijkt dat hij al enige tijd is opgenomen in het dieren gezondheidscentrum en dat het nog enige tijd kan duren voor hij hiervan is genezen. We nemen daarom afscheid van hem en hopen spoedig een nieuw paard zonder capsones te vinden en dat zich normaal in de groep gedraagd.


Een gedeelte van het cirus Krone dat later in zijn geheel op de tafel Unter Läegerli komt te staan.

Activiteiten week 27  (09-07-2017 t/m 15-07-2017)

Deze week geen tijd voor het circus, maar weer voor de bouw van de bypasses.

Beide bypasses zijn nu volledig aangesloten, zowel mechanisch als elektronisch. De treinen kunnen binnenkort gebruik maken van het nieuwe gedeelte.

De Arduino die dit gedeelte controleert is inmiddels ook aangesloten en is volop in de test fase.

De verwachting is dat komende week beide bypasses in het totale treinen verloop worden opgenomen.

Wel is besloten dat de kruising die voor de kolenmijn ligt eveneens te gaan voorzien van een embedded computer zodat de hoofdlijn de hoogste prioriteit krijgt op de kruising ten opzichte van het woon werk verkeer.

Tot nu toe was het zo dat de trein die het eerst bij de kruising was, nam voorrang op de andere kruisende trein. Straks is het de hoofdlijn die bepaald dat altijd de doorgaande trein de hoogste prioriteit heeft.


De Arduino voor de bypasses heeft een plaatsje gekregen naast de elektronica van de Casino lijn